13 september 2014

Aanpassingen voor gebruikers. Accepteer frustratie niet!

De start van het nieuwe schooljaar openbaarde op twee nieuwe scholen dat BruutTAAL in het dagelijks gebruik wat minder gemakkelijk was dan gedacht.
Uit een mailtje van het Almerecollege, Dronten:
We hebben veel problemen met het opslaan en kunnen bewerken van de
werkboeken. Het kost vreselijk veel tijd en levert steeds niet meer op
dan de conclusie: nee, dit kan inderdaad niet. Erg frustrerend.
   
  Verder gaat het goed hoor!
We mailden meteen met deze iPadschool en kwamen tot de oplossing dat het voor deze school handig zou zijn om de Werkboeken in eigen beheer te hebben. De iPad blijkt in Google zijn beperkingen te hebben. Het Almerecollege distribueert nu het lesmateriaal via de eigen elo en de problemen lijken opgelost.
GSG Guido de Brès in Amersfoort begon het schooljaar met een bijeenkomst van de sectie Nederlands met Michel. Deze school heeft een Office 365-werkomgeving en de sectie gaf aan bij voorkeur in één systeem te werken.
Samen met de projectleider ICT van de Guido is BruutTAAL nu zó ingericht dat je bestanden kunt delen / downloaden via Google Drive én via OneDrive (voor Office- en Pages-gebruikers).
Aan de applicatiebeheerders van deze scholen een hartelijk dankjewel. Binnen een dag waren de problemen op beide scholen uit de wereld.
Heb je op een of andere manier een toegankelijkheidsprobleem, neem contact op en accepteer frustratie door je methode niet.

Nieuw

  • De opdrachten Mijn Tekst 1 en 2 hebben een Leermatrix gekregen, zodat het voor leerlingen nog duidelijker wordt hoe zij de opdracht goed kunnen invullen.
  • In  de spreekvaardigheidspagina's is de theorie Gesprekken toegevoegd. In de terminologie van de Syllabus zijn het debat en de discussie als aparte gespreksvormen beschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten