15 september 2017

9 november is de dag

die je niet vergeten mag.
Op donderdag 9 november aanstaande organiseert BruutTAAL in Tilburg (centraal voor Nederland en Vlaanderen) een interessante (GRATIS) bijeenkomst voor leraren Nederlands. We beginnen om 15:30 en sluiten rond 18:00 af. Je kunt dan tegen een kleine vergoeding (10 euro) deelnemen aan een gezellige avondmaaltijd met collega's, zodat je na de files naar huis kunt. Onderwerpen van deze middag zijn:
 • KWIZL Dit jaar zijn 7 scholen gestart met deze vernieuwende tool, een combinatie van Quayn/WINtoets, Socrative, Kahoot en Peer Scholar. Ongekend gebruiksgemak. In een workshop leer je hoe je voor het vak Nederlands BruutTAALmateriaal kunt inzetten, eigen materiaal kunt toevoegen en dat wel of niet kunt delen met collega's in je eigen school of door het hele land. Leer hoe metadata je onderwijs verrijken. (Neem een eigen device mee)
 • BruutTAAL Maak kennis met de achtergronden en de praktijk van deze VO-methode Nederlands.
 • Praten over romanfragmenten Op deze prachtige site vind je mooi materiaal om met je leerlingen (bovenbouw H/V) te werken aan literaire ontwikkeling. Hans Goosen, lerarenopleider en projectleider van deze site, komt een presentatie geven waarin hij de achtergronden bij de website schetst en laat zien hoe je het materiaal zou kunnen gebruiken.
 • Grammatica 2.0 We weten al jaren dat het traditionele grammaticaonderwijs niet bijdraagt aan taalvaardigheid en soms zelfs een negatief effect lijkt te hebben (Van Gelderen, 2012). Is het mogelijk om grammaticaonderwijs wel zinvol te maken? BruutTAAL presenteerde deze vernieuwende aanpak op Het Schoolvak Nederlands in Gent, november 2016.
 • De SpelSpieker Als hbo'ers en wo'ers het niet voor elkaar krijgen om een volstrekt logisch systeem onder de knie te krijgen (kijk maar naar schrijfsels van je collega's die geen Nederlands geven) dan klopt er iets niet aan de didactiek van de werkwoordspelling. De SpelSpieker biedt een alternatief.
Meld je aan met deze: BruutTAALdagknop. Tot dan dan.

2 opmerkingen:

 1. Waarschijnlijk kijk ik met mijn neus, maar ik zoek het adres van deze bijeenkomst?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je je opgegeven, heb je het adres gekregen via de mail. Maar wil je snel nog even weten waar je moet zijn:
  Odulphuslyceum, de havo
  Noordhoekring 182
  5038 GC Tilburg

  BeantwoordenVerwijderen