5 augustus 2014

Nieuw in 2013-2014

Quayn

Heel veel. Zoals je weet is BruutTAAL niet van het toetsen aan het eind van het onderwijsproces om te selecteren, maar meer van het toetsen om ervan te leren, weten waar je staat.
Dit schooljaar heb ik 3000 items toegevoegd in verschillende deelvaardigheden, op verschillende niveaus. Hier vind je het overzicht. 

Kahoot

Lekker spelen met je klasje. Óf om te kijken of je een onderwerp nog wel moet behandelen, óf om een leervraag op te roepen. Kahoot laat leerlingen met hun device quizzen. De stand wordt bijgehouden op het centrale scherm (bijvoorbeeld een smartboard). Je kunt de resultaten later inzien per persoon.
Maak een eigen account en zoek op BruutTAAL. Regelmatig komen er nieuwe oefeningen bij.

Bovenbouwmateriaal

Uitgaand van de diverse syllabi hebben we dit jaar veel theorie en lesmateriaal toegevoegd om leerlingen met vertrouwen naar een examen en naar de rest van hun leven te begeleiden. Het materiaal is weer zoveel
mogelijk complex en betekenisvol en bouwt voort op de onderbouw. Het Odulphuslyceum is de eerste school die met BruutTAAL naar het eindexamen gaat. We houden je op de hoogte.

(Jeugd)literatuur

Er zijn al veel boekenzoeksites. Wij meenden toch nog iets gemakkelijks te kunnen aanbieden: enorm korte boekbeschrijvingen met veel mogelijkheden om te filteren op van alles en nog wat. Nog in het beginstadium, maar zeer actueel. Marloes Schrijvers (ook nieuw) geeft vanaf juli 2014 ook nog maandelijks een persoonlijke leestip.

Alles digitaal

Werkboeken, theorie, handleiding en theorie: al het materiaal van BruutTAAL is via ieder device te benaderen: tablet, laptop, computer, mobiel, phablet.
De BruutTAALgebruiker weet dat BruutTAAL het best te gebruiken is met een schrift: leerlingen laat je vaak schrijven en met elkaar samenwerken. Je werkt immers met BruutTAAL omdat je niet op je scherm wilt zien hoe het met leerlingen gaat. BruutTAAL is geen gedigitaliseerd boek, maar een methode die lekker werkt in de klas.

1 opmerking:

  1. Leuk lijstje! Zelf gebruik ik ook graag Kahoot op het digibord , lekker overzichtelijk. Quayn ga ik proberen, ben benieuwd naar het materiaal.

    BeantwoordenVerwijderen