28 juli 2014

Een nieuwe start

Een jaar of zes geleden ben ik met BruutTAAL begonnen. Veel te vroeg, blijkt nu. Pas nu beginnen scholen digitale leermiddelen te gebruiken en dan nog vaak heel voorzichtig met pilotklasjes. De ervaring heeft er wel voor gezorgd dat BruutTAAL geen gedigitaliseerd boek is, maar een digitale methode die lekker werkt in een klas.
In dit blog ga ik bijhouden hoe BruutTAAL uitdijt, want het is niet meer te vergelijken met de beginperiode. Afgelopen schooljaar is natuurlijk het hele ontwerp deskundig veranderd door Lawless & Lotski en dat was een mooie gelegenheid om ook inhoudelijk de boel weer eens tegen het licht te houden.
Verder zul je ook artikelen gaan vinden over onderwijs en over ict en onderwijs. Ik twitter, maar soms wil je meer dan 140 tekens besteden aan een onderwerp.
Oorspronkelijk had deze site ook de functie van verzamelsite voor leerlingensites, maar in het werkboek mediawijsheid vind je nu hoe je kinderen zelf een portfoliowebsite laat maken (de digitale showmap). Om ze te bundelen kun je gemakkelijk een eigen blog aanmaken. Hier zie je een voorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten