3 november 2014

De SpelSpiekerApp, RATATATATATATATAAAAA

Op Unic in Utrecht kreeg ik het laatste zetje: "Er zijn genoeg mensen die niet horen of beloven een stemhebbende V of een stemloze F heeft, Tukkers, Amsterdammers, Frits Wester." Normaal pareer ik die bezwaren tegen de SpelSpiekerdidactiek met: "Dan besteedt de leraar Nederlands ook maar eens aandacht aan uitspraak." Maar de Utrechtenaren namen daar geen genoegen mee.
3: Het voltooid deelwoord, bijvoeglijk gebruikt
Ik heb er eens een maandje werk tegenaan gegooid: Database kopen, Veeeeeeeeeeeeeel fouten eruit halen, nieuwe werkwoorden toevoegen, opmerkingen indien nodig en tot slot: bedenken hoe de app zou moeten gaan werken. Belangrijk: de gebruiker moet het denkwerk blijven doen en eerst bepalen welke vorm hij wil gebruiken, de computer kan dan het domme werk doen: de regels toepassen. Een weekje geleden heb ik de app via de community Nederlands gepubliceerd en de reacties waren overweldigend. De Taalprof reageerde zelfs met opmerkingen en aanvullingen. Prachtig. Er zullen best nog wat foutjes in staan en er komen natuurlijk steeds woorden bij. Mis je iets, laat het weten, de database wordt een keer per maand bijgewerkt. De technische uitvoering en het definitieve ontwerp zijn weer van Lawless & Lotski, het bureau dat ook de BruutTAALsite heeft ontworpen. Een knap stukje werk! (Vind ik, geheel objectief).

HIER ISSIE

Je ziet hier een afbeelding van de app op een mobiel (gewoon de pagina aan je favorieten toevoegen, gratis dus!). Infinitief invullen, klik op de vorm en in het rode vlak zie je de schrijfwijze. En hoewel de SpelSpieker natuurlijk vooral voor zwakke werkwoorden is, zijn er ook enorm veel sterke werkwoorden ingevoerd. In totaal staan er nu dik 8500 werkwoorden in.
Laat eens wat van je horen, ik ben benieuwd naar de reacties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten