17 augustus 2015

Nieuw schooljaar begint

Bij het begin van het nieuwe schooljaar is het wel leuk om eens te kijken naar de verdeling van de apparaten die scholen met BruutTAAL gebruiken.
Dit was de verdeling van vorig schooljaar:
En zo ziet de verdeling er het komende schooljaar uit, de Chromebooks en Tablets maken een flinke sprong voorwaarts. De school die een pilot met Macbooks deed, heeft vanwege de prijs besloten om daar niet mee verder te gaan. Zij stappen over op iPads.
HIER vind je een pagina met wat overwegingen om voor het ene of andere apparaat te kiezen. Overigens betalen in de meeste gevallen de ouders de apparaten van hun kinderen.
Het is belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium te communiceren over keuzes die je maakt. Kinderen krijgen tegenwoordig vaak een  'laptop voor huiswerk' als ze naar het VO gaan. Het is zuur als jouw school een systeem kiest waarin het dure apparaat van de leerling niet past.
Kies je voor BYOD stel dan duidelijke eisen op waaraan het eigen device moet voldoen (accuduur!) en regel goed dat/hoe kinderen altijd de beschikking hebben over een device.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten