Het leerlingenwachtwoord, ze vinden het op de pagina Leerling. |
- Al het materiaal dat in de loop van vorig schooljaar is toegevoegd (waarover je op dit blog hebt kunnen lezen) is verwerkt in de leerlijnen en de jaarplanningen.
- Scholen die het afgelopen jaar zijn begonnen met een proefabonnement (met inlognamen die begonnen met exa) en dit jaar instappen, hebben een eigen inlognaam gekregen waarin de letters exa zijn vervangen door een afkorting van je schoolnaam.
De wachtwoorden zijn hetzelfde gebleven, om verwarring te voorkomen.
Iedere contactpersoon (vaak de sectievoorzitter) heeft inmiddels een mail ontvangen met de volledige inloggegevens. Als die nog niet is doorgestuurd, trek je haar (m/v) even aan haar jasje. - Nieuw poëziemateriaal in Kwizl. Je vindt dit door te filteren op naam: poëzie. Het materiaal stelt vragen over inhoud en vorm en combineert grammatica met betekenis. Dichters spelen wat af met grammatica, heel creatief.
Effect van deze lessen moet zijn dat leerlingen mooie versjes en gedichten intensief lezen. Samen met alle poëzie die leerlingen tijdens BruutTAALprojecten schrijven, vormt dit een mooi geheel.
Leuke bijkomstigheid: dichters zeggen vaak niet wat ze bedoelen, maar ze zeggen het wel. Mooie leesvaardigheidstraining. Ook met peer review.
Voorlopig alleen nog onderbouw. Er volgt meer. - Formuleren bovenbouw. Inmiddels staan er 9 KbT-oefeningen in Kwizl. Deze teksten van ruim een pagina laten leerlingen zien dat je in taalgebruik soms echt even moet nadenken. Is het alle of allen, gebeurt of gebeurd? KbT staat dan ook voor Keuzes bij Taalgebruik.
Op de pagina Formuleren vind je een voorstel voor een leerlijn. - Je applicatiebeheerder kan aan de slag om in Kwizl het nieuwe schooljaar in te richten, 1 augustus is in Kwizl de wisseldatum. De oude resultaten zijn natuurlijk altijd te raadplegen door bovenin het scherm een ander schooljaar te kiezen. Je leerlingen en jij kunnen dus altijd zien wat er vorig jaar gedaan is.
De handleiding om de nieuwe klassen te importeren vind je HIER.
Reminder: Er is een besloten Facebookgroep BruutTAAL, alleen voor leraren die met de methode werken. Zoek op BruutTAAL en dan op groep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten